Завршен је још један Дан добављача у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ), који је овога пута био организован за производне компаније из сектора пратеће аутомобилске индустрије, пластике, гуме и металског сектора. Б2Б, ви и ми – мора да испадне добро. И јесте.

У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма одржано је 500 састанака. Присуствовало је око 160 представника из 77 компанија из Србије, Хрватске, Мађарске, Северне Македоније...

Присутне су поздравили и пожелели добродошлицу и срећан рад, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Огњен Бјелић, и директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ. У наставку прочитајте шта је речено на отварању и погледајте како је изгледало.

„Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу континуирано подстиче унапређење и пословање компанија на територији Војводине, а један од начина је и организовање Дана добављача са Развојном агенцијом Војводине. Овај догађај малим и средњим предузећима, која имају интерес и капацитете да стране партнере снабдевају својим производима и услугама, омогућава да нађу место на међународном тржишту“ - рекао је покрајински секретар Огњен Бјелић на отварању Дана добављача.

Према речима директора Развојне агенције Војводине Николе Жежеља, прошле године је на том догађају потписано 10 уговора, укупне вредности три милиона евра, а како се очекује овог пута Дани добављача биће још успешнији.

Александар Савуљић, предузеће “Термометал доо“ из Аде: „Термометал је прошле године склопио посао са компанијом Горење, те у континуитету сада за њих производимо алате. Ми производимо компоненте које се склапају и уграђују у делове машина. Ове године смо дошли да склопимо нове послове јер 80% производње компанија Термометал извози у Немачку, Аустрију и Италију. Првенствено радимо за аутомобилску индустрију, али и за друге гране - дрвну индустрију, фармацеутску и др.“

Моја Пејак, предузеће „Сетинг доо“ из Кисача: „На тржишту смо већ три деценије, а бавимо се производњом опреме за складиштење пољопривредних производа и силоса. Тренутно радимо опрему за фабрику отпадних вода и силосна постојења у Добринцима. На Дану добављача очекујемо да упознамо нове купце и клијенте будући да смо и раније учествовали на сличним окупљањима која су нам донела нове контакте и послове“.

Дејан Нojковић, предузеће “Елмед доо“ из Темерина: „ Ово трећа година нашег учешћа на Дану добављача, а друга у улози генералног спонзора. Оваква врста догађаја нам је од изузетног значаја јер смо у прилици да одржимо велики број квалитетних разговара, како са добављачима тако и са потенцијалним купцима. И у будућности планирамо да подржимо Дан добављача.“

Иван Киш, предузеће “KARSAI Holding“ из Мађарскe : „Прошле године на Дану добављача остварили смо неколико контаката, надамо се да ће у будућности резултирати пословном сарадњом. Данас смо имали укупно 13 састанака, већина је била корисна.

Јелена Крстић, „CTP Invest доо“ из Београдa : „ У Србији послујемо од 2017. године и ово нам је друга година учешћа на Дану добављача. Обе године смо један од спонзора догађаја. На прошлогодишњем Дану добављача смо остварили доста контаката и сматрамо да су састанци врло корисни, како за остваривање сарадње са потенцијалним добављачима, тако и са будућим клијентима.

Захваљујемо се свим компанијама које су се одазвале, као и нашем генералном спонзору, компанији „Elmed“, те спонзору, компанији "CTP Premium Business Properties".

Видимо се на следећем Дану добављача у 2020. години.

Пуно успеха жели вам Развојна агенција Војводине.