Поштовани партнери,

Захваљујемо се свим учесницима Дана добављача - Агробизнис 2021. и панела, компанији Лидл, компанијама које су се пријавиле за састанке, као и свим појединцима који су пратили панел.

На Б2Б састанцима окупили смо домаће компаније, задруге и газдинства из категорије свежег воћа и поврћа и представнике компаније Лидл Србија KД, која у овом тренутку ради на проширењу мреже својих дисконата и добављача. Само у последње две и по године, Лидл Србија отворио је 46 супермаркета широм Србије, као и логистички центар у Новој Пазови, а тренутно имају више од 2.200 запослених

.

Ово је био први део Дана добављача – агробизнис 2021, који се због пандемије ове године одржава у другачијем формату и који ће се онлајн одржати још три пута. Сваке последње недеље у наредна три месеца, у априлу, мају и јуну, спајаћемо домаће добављаче са страним, домаћим или регионалним трговинским ланцима, дистрибутерима, или великим произвођачима прехрамбених производа.

Дан добављача - специјализовани догађај посвећен махом прехрамбеном сектору - РАВ организује од 2018. године. Без овог, до сада су одржана таква три таква догађаја, на којима је учествовало више од 200 компанија из 14 земаља, а укупно је одржано око 1000 Б2Б састанака.

Онлајн панел дискусија "Наука у служби привреде“

У оквиру Дана добављача - Агробизнис 2021. одржана је и онлине панел дискусија Наука у служби привреде, на којем смо окупили представнике научних институција из сектора прехрамбене индустрије, компанија из сектора које су користиле услуге ових институција, као и представнике државне институције која финансијски помаже сарадњу науке и привреде.

Панелисти су били др Ненад Магазин, шеф катедре за воћарство и виноградарство на Пољопривредном факултету у Новом Саду, Борис Бошњак, директор производње компаније Атос Фруктум, др Елизабет Јанић Хајнал, помоћница директора на Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС), Лука Стрезоски, директор компаније Стреко доо, др Горан Kитић, руководилац Центра за сензорске технологије на Институту БиоСенс, Ђорђе Ђукић из Пољопривредног газдинства „Ђукић“ у Госпођинцима, као и Владимир Војводић, пројект менаџер у Фонду за иновациону делатност, док је модератор био Ђорђе Симовић, аграрни новинар (РТВ Радио Нови Сад, оснивач пољопривредног портала Пољопривреда.инфо, сарадник бројних аграрних медија).

Половином априла обавестићемо вас о наредном Дану добављача за прехрамбени сектор, који ће се одржати крајем истог месеца.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ПАНЕЛА.