Преко 350 Б2Б састанака одржано је између већих произвођача и трговинских ланаца са малим и средњим предузећима (МСП), махом из прехрамбене и прерађивачке индустрије, током Дана добављача 2018 – Агробизнис, који је у понедељак, 15. маја, одржан у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма.

Догађај су организовали Развојна Агенција Војводине – РАВ и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, уз подршку Привредне коморе Војводине, Војвођанског кластера органске пољопривреде, као и Задружног савеза Војводине, са циљем да споје мале привреднике са великим компанијама или трговинским ланцима, који траже добављаче.

На конференцијском делу представљене су институционалне мере подршке сектору пољоприведе: актуелни конкурси Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ИПАРД конкурс, подршка сектору органске производње коју пружа Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), ИТ решења института БиоСенс, као и услуге Научног института за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС). Никола Жежељ, диреткор РАВ-а, објаснио на које све начине РАВ подржава пољопривреднике и све остале домаће привреднике.

Захваљујемо се говорницима Младену Петковићу, помоћнику покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Жарку Радату, директору Управе за аграрна плаћања, Оскару Марку, асистенту истраживачу из института БиоСенс, Оливери Ђурагић, директорки ФИНС-а, као и Загорки Марковић, саветници у Немачкој организацији за међонародну сарадњу (ГИЗ).

Захваљујемо се и свим компанијама које су се одазвале и пријавиле, препознавши да су овакви сусрети добар начин да се ступи у први контакт са потенцијалним партнерима.

Тачно је да на оваквим Б2Б окупљањима састанци трају само по 10 минута, али је пракса показала да је то сасвим довољно да се представе идеја или бизнис, да се направи први контакт и да крене комуникација, док нама то помаже да вам омогућимо што више састанака током једног дана. Ускоро ћемо овде поставити и кратак видео са овог догађаја, а до тада, или неког следећег дана добављача – пуно успеха! Надамо се да ће састанци уродити плодом!

Развојна агенција Војводине

Партнерске институције