Слободна зона Нови Сад се шири на локацију Индустријског парка Победа

Slobodna zona Novi Sad
 

Слободна зона Нови Сад добила је сагласност Владе Србије да се прошири на локацију Индустријског парка Победа, чиме се стварају додатни услови за нове инвестиције, саопштила је данас компанија Марера пропертис.

Индустријски парк Победа је од августа 2020. године у власништву компаније Марера Пропертис која се бави аквизицијом, развојем, изнајмљивањем и управљањем некретнинама комерцијалне намене.

Победа је, како је саопштено, једини индустријски парк на северу Србије који поред логистичких и производних капацитета нуди складишни и канцеларијски простор. Располаже са 110 хиљада квадрата производних капацитета и 17 хектара земљишта предвиђеног за изградњу нових објеката.

- У приступању Слободној зони видимо велику пословну шансу како за нас, тако и за све наше постојеће и будуће закупце. Сигурни смо да поред свих погодности које Индустријски парк Победа нуди, слободна зона представља темељ за унапређење пословања и остваривање веће конкурентске предности - рекао је директор сектора управљања индустријским простором компаније Марера пропертис Миле Штрбац.

У оквиру парка послује 35 компанија различитих делатности.

Компаније које послују у оквиру слободне зоне имају право на пореске олакшице, попут ослобађања од ПДВ-а и царине на увоз сировина и материјала намењеним производњи робе за извоз, машина, опреме и грађевинског материјала.

У слободним зонама Србије послује више од 200 мултинационалних компанија са више десетина хиљада запослених, а извоз чини више од 13% укупног извоза Србије.

- Ширењем на нову локацију стварају се услови за директне стране инвестиције, производи из Србије имају већу шансу за афирмацију на међународном тржишту, креира се повољан пословни амбијент - изјавио је директор Слободне зоне Нови Сад Милош Пајовић.