Онлајн састанци са аустријским и италијанским фирмама у оквиру automotive.2022

Abstract car and many vehicles parts (done in 3d)

 

Развојна агенција Војводине (РАВ) учествовала је на годишњој конференцији Аутомобилског кластера Горње Аустрије automotive.2022. Одржано је неколико хибридних Б2Б састанака са представницима аустријских и италијанских компанија, којима су представљене могућности инвестирања и повезивања са потенцијалним добављачима из Војводине, за које су ове компаније показале нарочито интересовање.

Међународна аутомобилска индустрија састаје се сваке године на овој реномираној аустријској конференцији која прати све актуелности, визије, иновације и будуће технологије у области модерне мобилности, и која је место за идентификацију потенцијалних партнера за сарадњу и успостављање занимљивих пословних контаката.

Пратећа аутомобилска индустрија је у посебном фокусу РАВ-а, јер јесте један од најперспективнијих сектора у Војводини због својих кључних карактеристика: дуге традиције и квалификоване радне снаге, близине великих произвођача аутомобила, компетитивних оперативних трошкова, као и врхунског техничког образовања које осигурава прилив високо квалификоване радне снаге, пре свега кроз Универзитет у Новом Саду.

Томе у прилог говори и статистика. У Војводини је пратећа аутомобилска индустрија на трећем месту (после агробизниса и финансијског сектора) по висини инвестиција. Према информацијама РАВ-а, у овај сектор су до сада инвестирале 53 стране компаније, укупно 1,2 милијарде евра. Од тога, 42 компаније у овом тренутку активно раде и запошљавају 28.900 радника у Војводини.

Развојна агенција Војводине за јесен припрема ново издање Дана добављача управо за овај сектор, на којем ће на Б2Б састанцима визитке укрстити стране компаније које траже добављаче и домаће компаније са потенцијалом да постану добављачи или прошире свој добављачки портфолио.