Потписан Споразум о сарадњи између Развојне агенције Војводине и Развојне агенције Републике Српске

 

Споразум о сарадњи између Развојне агенције Војводине и Развојне агенције Републике Српске, којим ће бити омогућена реализација будућих заједничких активности у области подстицања привреде, у Бањалуци су 26.маја потписали директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић.

Потписивању су присуствовали министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, који предводи делегацију Покрајинске владе у вишедневној посети Републици Српској.

Александар Софић истакао је да је ово још један корак у интензивирању сарадње и реализације Споразума о сарадњи између Републике Српске и АП Војводине, потписаног 2017. године, као и додатни импулс у оснаживању привреде.

„Развојна агенција Војводине још раније је успоставила контакте и сарадњу са колегама из Развојне агенције Републике Српске, коју смо данашњим потписивањем Споразума озваничили и тако створили формално-правни оквир за будуће заједниче активности са акцентом на размени знања и искустава која доприносе ефикасној реализацији инвестиционих пројеката, повећању прилива страних инвестиција, стварању нових радних места, као и подршци домаћим, малим и средњим предузећима у областима промоције, инвестиција, едукације и повезивања“, поручио је Софић.

Потписивању Споразума у Развојној агенцији Републике Српске присуствовали су генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Делегација Покрајинске владе одржаће низ састанака у циљу даљег повезивања привредника, културних и других представника општина и градова са територија Републике Српске и АП Војводине. Састаће се и са представницима Секретаријата за избегла и расељена лица, у вези са дефинисањем помоћи за Србе у Федерацији и уручиће хуманитарну помоћ за две породице у општини Оџак.