Нова платформа за повезивање компанија Западног Балкана са купцима глобалног тржишта

 

Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) обавештава све компаније лаке производне индустрије, првенствено компаније из сектора аутомобилске индустрије, производње индустријске опреме, пољопривредних машина и из сектора обраде метала, о покретању дигиталне платформе за повезивање добављача и купаца из наведених сектора.

Дигитална платформа ће омогућити компанијама Западног Балкана да се повежу са купцима Еврозоне, али и са компанијама из региона Западног Балкана, регионалним и глобалним ланцима набавке.

Дигитална платформа покреће се у оквиру пројекта под називом Програм развоја индустријских ланаца вредности Западног Балкана и спроводи се у сарадњи са Швајцарским секретаријатом за економска питања. Креирана је у сарадњи са британском компанијом Ахилес, која је глобални дизајнер платформи овог типа, са циљем да креира дигитално тржиште за повезивање произвођача и потенцијалних инвеститора, купаца и добављача.

ИФЦ позива све компаније заинтересоване да буду укључене у ову платформу да попуне приступницу на овом линку најкасније до 5.маја 2021. како би добили детаљније информације о критеријумима за регистрацију.

Регистрација на платформи за првих 100 компанија са територије Западног Балкана биће бесплатна.

Ова иницијатива део је ширег програма ИФЦ-а, која за циљ има стварање нових радна места и подршку економском опоравку од последица KОВИД-19 пандемије која је погодила произвођаче Западног Балкана.

За додатне информације и/или питања, можете се обратити на следеће електронске адресе: jmiljkovic1@ifc.org или jbralic@ifc.org.