Како наука може да помогне компанијама у агробизнис сектору?

 

Онлајн панел дискусија "Наука у служби привреде“

Време одржавања: 24. март 2021, од 10.00 до 11.30ч

Место одржавања: ЗООМ апликација

Прошло је годину дана од почетка пандемије, глобалне кризе јавног здравља, али и глобалне кризе привреде и финансијског тржишта. Како би опстале, многе компаније мораће да развију нове производе, уведу потпуно нови производни или пословни процес, смање трошкове производње унапређењем технолошког процеса. Допринос науке, технологије и иновација кључан је за суочавање са овим изазовима, као и за економски опоравак након пандемије.

Узимајући све ово у обзир, као и чињеницу да ће развој овог сектора, посебно подршка прерађивачкој и прехрамбеној индустрији, бити један од приоритета РАВ-а, организовали смо онлајн панел са циљем да сви више сазнамо о томе како наука може да помогне у развоју овог сектора. На њему ће се окупити представници научних институција из сектора прехрамбене индустрије, компаније из сектора које су користиле услуге ових институција, као и представници државне институције која финансијски помаже сарадњу науке и привреде.

АГЕНДА:

МОДЕРАТОР: Ђорђе Симовић, аграрни новинар (РТВ Радио Нови Сад, оснивач пољопривредног портала Пољопривреда.инфо, сарадник бројних аграрних медија)

ПАНЕЛИСТИ:

Др Ненад Магазин, шеф катедре за воћарство и виноградарство - Пољопривредни факултет у Новом Саду

Борис Бошњак, директор производње – Атос Фруктум

Др Елизабет Јанић Хајнал, помоћница директора – Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС)

Лука Стрезоски, директор – Стрецо доо

Др Горан Китић, руководилац Центра за сензорске технологије – Институт БиоСенс

Ђорђе Ђукић - Пољопривредно газдинство „Ђукић“, Госпођинци

Владимир Војводић, пројект менаџер - Фонд за иновациону делатност.

У току панела моћи ћете да у писаној форми постављате питања учесницима.

Онлине панелу можете приступити кликом на овај линк. Сви могу да прате, и сви су добродошли.

Шифра: 054337