Јапанска компанија Тоjo тајрес долази у Инђију

 

Јапанска компанија за производњу гума Тојо тајрес званично је постала власник 63 хектара земљишта у североисточној индустријској зони у Инђији, познатијој као Локација 15.

Један од највећих светских произвођача пнеуматика за моторна возила ће до краја 2023. године уложити 364 мил ЕУР у опрему и погоне, који ће се простирати на површини од 300.000 м2. У првој фази биће запослено 523 радника на неодређено време.

Наведена инвестиција је пројекат од значаја за Републику Србију, нарочито за привреду Инђије, а резултат је трогодишњих преговора компаније са Владом Србије, Развојном агенцијом Србије и Општином Инђија, а манифестовано путем потписивања уговора 16. септембра о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије - наведено је на сајту Општине Инђија.

- Колико су преговори били неизвесни показује и податак да су преговори трајали три године и да је неколико европских земаља изразило интересовање за ову инвестицију. Највећи конкуренти Инђији били су градови Кошице у Словачкој и Гдањск у Пољској - стоји на сајту Општине Инђија.