Иза нас Минхен, следи Милано

 

Војводина ове јесени промовише своје привредне потенцијале на европским сајмовима, који се одржавају уз строге процедуре и превентивне мере за спречавање ширења ковида. Након наступа на сајму некретнина и инвестиција ЕКСПО РЕАЛ у Минхену, у току су финалне припреме за наступ домаћих произвођача хране на међународном прехрамбеном сајму ТУТОФУД, који се од 22. до 26. октобра одржава у Милану.

ЕКСПО РЕАЛ - Минхен, 11-13. октобар 2021.

Десет градова и општина из Војводине представило је своје инвестиционе пројекте на сајму ЕКСПО РЕАЛ, највећем европском Б2Б сајму некретнина и инвестиција. На заједничком штанду и у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ) представили су се Нови Сад, Зрењанин, Кикинда, Сремска Митровица, Сомбор, Суботица, Панчево, Вршац, Пећинци и Бечеј. Промовисане су индустријске зоне, локације за туристичке, спортске и спа комплексе, за логистичке центре, као и греенфилед и броwнфиелд локације за производне погоне.

Према извештају организатора, на овогодишњем, „првом сајму ЕКСПО РЕАЛ у условима Ковид-19“, било је више од 19.200 учесника из 52 земље (2019: 46,747 / 76), док је 1.198 излагача дошло из 29 земаља (2019: 2.189 / 44).

Након Немачке, првих десет земаља излагача биле су: Аустрија, Холандија, Пољска, Швајцарска, Португал, Румунија, Шпанија, Француска, Србија и Италија.

Заједничка брошура домаћих излагача на сајму ЕКСПО РЕАЛ

 
 
 

ТУТОФУД - Милано, 22-26. октобар 2021.

Слоган војвођанске изложбе је „Војводина – ваш здрав избор“, јер је производња премијум и/или органске хране заједничка за свих седам компанија које ће се представити у Милану: ТРУФ ТРУФ, РИЛ РЕД РОЗБЕРИ, АРОНИЈА ВИТА, ГРАНУМ (СУНЦЕ), ЏЕМ ХАУС, ГЛОБАЛ СИД.

Овогодишњи Међународни прехрамбени сајам ТУТОФУД, глобални и иновативни Б2Б догађај, биће одржан заједно са сајамском изложбом ХостМилано, водећом светском изложбом технологија и решења за угоститељство.

Главни сектори сајма ТУТОФУД ове године су свеже и смрзнуто воће, поврће и прерађевине, млеко и млечни производи, месо и месне прерађевине, плодови мора, пецива и пекарски производи, лековито и зачинско биље, уља, минерална вода, пиво, кафа и супститути, енергетска пића, кондиторски производи и здрава храна - биљни производи, вегански производи, органски производи - што је и био фокус РАВ-а приликом организације овог наступа.

Оба наступа реализују се у оквиру Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, који су 2017. године потписали Покрајинска влада, градови Нови Сад, Панчево, Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, општине Пећинци и Бечеј, Привредна комора Војводине, као и Развојна агенције Војводине, која организује сајамске наступе.

Заједничка брошура излагача на сајму ТУТОФУД