Чешка компанија Спел Мануфaкторинг гради фабрику у Белој Цркви

 

Фирма Спел Мануфакторинг из Колина у Чешкој, која се бави производњом кабловских и жичаних снопова, нисконапонских разводних ормана, електронских компоненти, као и уговорном производњом нисконапонских подсклопова, склопила је уговор о гринфилд инвестицији у Белој Цркви. Очекује се да постројење буде у функцији за две године, а посао ће добити око 70 радника.

Фабрика ће бити изграђена на земљишту површине 0,65 ха у оквиру новоизграђене индустријске зоне у Белој Цркви. Како се наводи на сајту Амбасаде Чешке у Београду, у питању је локација која ће фирми омогућити већу доступност запослених, и то с обзиром на чињеницу да у је општини Бела Црква тренутна стопа незапослености готово 20%.

- За инвестицију у Србији фирма се одлучила пре свега због добре доступности квалификоване радне снаге и ширења тренутних производних капацитета. Фабрика ће функционисати као уговорни произвођач, што значи да ће на основу упита и спецификација клијената вршити производне услуге, и то у области грађевинарства, индустрије расхладних уређаја, саобраћаја и сл - наводи чешка амбасада.

Извор: eKapija