Бизнис и људи – Како паметно инвестирати

 

Развојна агенција Војводине (РАВ) учествовала је на дводневној видео конференцији Бизнис и људи – Како паметно инвестирати, која је одржана 25. и 26. јуна путем ЗООМ апликације.

Директорица Сектора за међународне и фондове Републике Србије у РАВ-у, Биљана Врзић, на панелу „Доступни извори финансирања инвестиција и подстицаји” представила је на који начин РАВ пружа подршку привредним друштвима, али и локалним самоуправама и задругама.

Она је објаснила да РАВ пружа информације о расположивим домаћим и међународним фондовима (Јавни позиви и конкурси), саветује привреднике на које конкурсе да аплицирају како би суфинансирали њихове пројекте, али и расписује конкурсе за доделу бесповратних средстава нашим привредницима за куповину опреме и за нова запошљавања, као и конкурсе за задруге за куповину опреме.

Нагласила је, такође, да специфичан вид помоћи домаћој привреди представљају све активности РАВ-а на умрежавању домаћих МСП са већим домаћим или страним компанијама, како током одржавањa дана добављача (сектор агробизниса и сектор гума, метал, пластика), кроз Базу добављача, која је привредницима доступна на сајту РАВ-а, било да траже или желе да постану добављачи, тако и кроз наступе домаћих фирми на домаћим и међународним сајмовима, које РАВ организује на основу Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, који је 2017. потписан између Покрајинске владе, Развојне агенције Војводине, градова Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Панчево, Сомбор, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, као и Привредне коморе Војводине.

Конференција је била део пројекта “Пословни скок”, који обухвата информативне радионице креиране с циљем да се подстакне побољшање пословне климе у нашој земљи и привредницима обезбеди платформа за размену информација и примену нових знања, неопходних за унапређење свакодневног пословања. Институционални партнери конференције су поред Привредне коморе Србије (ПКС), Развојна агенција Србије (РАС), Европска мрежа предузетништва (ЕЕН), ФОТИНА и СКОК плус.

Погледајте целу конференцију на YоuTube каналу, а можете преузети и онлине публикацију која прати ову конференцију и у којој су саговорници експерти из разних области.