Америчка компанија Атис Индустриз најављује инвестицију у Кули

 

Општина Кула потписала је меморандум о разумевању са америчком компанијом Атис Индустриз, која послује у области производње алтернативних горива. Компанија је заинтересована за изградњу и отварање новог производног погона и најављује улагање до 80 мил ЕУР.

Меморандум су потписали Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Ванеса Бегето, заступница компаније Аттис. Потписивању меморандума присуствовали су и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и Жељко Јеленковић, представник компаније Аттис.

План компаније је да инвестира између 60 и 80 мил ЕУР у периоду од 24 месеца од момента добијања свих неопходних дозвола, а просечна зарада у фабрици износиће око 1.500 ЕУР. На сајту општине Кула Наводи се такође и да ће технологија бити 100% еколошки прихватљива и без негативних утицаја на животну средину.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је рекао да је заинтересованост компаније која је постојала од раније остварена данашњим потписивањем Меморандума.

- О значају целе инвестиције за нашу Општину и за целу државу не треба посебно говорити. У цео посао били су укључени Министарство пољопривреде, локална самоуправа и Развојна агенција Војводине као партнерска организација, које ће и убудуће бити значајна за реализацију свих инвестиција - рекао је Миљанић.

Према речима заступнице компаније Атис, Ванесе Бегето, око 160 људи биће у самом процесу и сортираће сиров материјал, а планови за почетак градње могу се очекивати у наредних шест месеци, након чега ће им требати 18 месеци да изграде све што је потребно.