Живот у Војводини

Војвођани су познати по томе што су успорени када причају, шетају, раде, а прича се чак и да спорије спавају. Али, та успореност није одлика начина на који се њени људи односе према животу и начину на који прате ужурбани ритам данашњег живота, већ на реални и унутрашњи „пејзаш“ Војвођана, њихову навику да застану и уживају у лепотама своје равнице и плодовима свога рада.

Ту су мирна равница испресецана рекама и једна планина која чува сећање на острво давно несталог Панонског мора, питорескна села ишарана иконогафијом различитих нација, у којима се ужива у храни и дугој традицији вина, одржавају фестивали вина, кобасице, сланине, бундеве, купуса, торти, јаја, пасуља, шунке, као и различитих фестивала етно музике. Војводина је место на којем се још од римског времена гаје добра вина. Вина и воће на Фрушкој гори успевају више од 2.500 година. Захваљујући културолошкој различитости, и Војвођанска кухиња је данас веома разноврсна, а постоји и богата понуда ресторана, који могу задовољити и најзахтевније укусе.

Живети у Војводини значи проводити пуно времена у природи, на Фрушкој Гори - националном парку са 16 манастира, 14 језера, обилазећи бање, културне и историјске споменике, археолошка налазишта...

Са друге стране, живети или боравити у Војводини значи и ићи у позоришта, музеје, галерије, походити разне фестивале, попут позоришног фестивала Стеријино позорје, филмских фестивала ФЕСТ и Синема сити, Фестивала уличних свирача, Интернационалног музичког фестивала НОМУС, Новосадског џез фестивала, Суботичке гитаријаде, Егзита...

Војводина је то, и много више.

Равница, пуно воде, једна планина, синергија природе и урбаног живота, боја, нација, знања, искуства, науке, учења, рада, и уживања у животу.