Храна из Војводине путује на велики сајам у Москви

 

Овогодишњи међународни сајам хране и пића World Food Moscow угостиће и производе из Војводине. Под покровитељством Покрајинске владе и у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ), своје производне програме представиће десет компанија из Покрајине, које ће у периоду од 24. до 27. септембра покушати да успоставе нове пословне контакте и пласирају робу на нова тржишта.

World Food Moscow је водећи међународни сајам из области хране и пића на тржишту Русије и у региону Заједнице Независних Држава, на којем се производи из Србије представљају већ традиционално. Овога пута, међутим, захваљујући Споразуму о заједничком наступу на сајмовима (новембар 2017.), заједно ће се представити војвођанске компаније Епл Ворлд (Apple World), ЈСО, Хладњача Воћко, Патевски (Patewski), Мацвал ти (Macval Tea), Полино Аграр (Pollino Agrar), Лучић Група (Lučić Group), Свит Чери Леди (Sweet Charry Lady), као и Копа (Copa - Кооператива панонских јабука) и Савез пчеларских организација Србије. Поред заједничког штанда, сви излагачи представљени су у заједничкој брошури на енглеском и руском језику, као и у заједничком промотивном филму.

Овај московски сајам постоји већ више од 20 година и одржава се на преко 58.000 м² у оквиру сајамског изложбеног простора Крокус Експо (Crocus Expo). Претходне године посетило га је готово 40 хиљада посетилаца из 98 земаља, а своје производне програме представило је више од 1.560 излагача из 65 земаља света.

Уколико будете имали среће да прођете ове године кроз капије овог великог сајма, посетите и штанд Војводине Б577, у хали 13, у трећем павиљону.

РАВ свим учесницима жели срећан пут, пуно састанака и пуно скупљених визитки које воде до нових пословних успеха.