Потписани уговори за куповину опреме и отварање нових радних места

 

Представницима 14 компанија у Војводини уручени су 15. маја 2019. уговори о додели бесповратних средстава за отварање 290 нових радних места, док је 26 привредних друштава потписало уговоре за бесповратна средства за куповину опреме. Бесповратна средства за нова радна места и куповину опреме додељена су у износима од по 150 милиона динара на конкурсима Развојне агенције Војводине (РАВ).

Приликом уручивања уговора, председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да је од почетка рада РАВ-а кроз досадашње конкурсе додељено више од стотину уговора и отворено око две хиљаде нових радних места, по веома строгој процедури са гаранцијама пословних банака за свако радно место, и по још строжој процедури за набавку најсавременије нове опреме. Он је најавио и да ће преко 500 милиона динара које је покрајински буџет приходовао из приватизације „Луке Нови Сад“, ребалансом буџета бити стављено у функцију привреде.

То је добар посао за Војводину и наше предузетнике, јер ћемо са овим улагањем поново зарадити новац, који ће се вратити у буџет и служити за све намене“, казао је Мировић.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ је нагласио да је више од 90 одсто данас додељених средстава усмерено домаћим предузећима и привредницима. Он је најавио и да РАВ планира нову конкурсну линију за подршку задругама, за шта је обезбеђено око 50 милиона динара.

Додели уговора је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.