На Данима добављача – агробизнис 2022. у организацији Развојне агенције Војводине – РАВ учествовала је 51 компанија из пет земаља, а одржано је 117 састанака између домаћих произвођача у прехрамбеном сектору и представника страних, домаћих и регионалних трговинских ланаца. На Б2Б састанцима срели су се представници 40 МСП и маркета Универекспорт, Гомекс, ПерСу, Моја пијаца, Бинго и Тропик из Босне и Hерцеговине, Стокомак из Македоније, Плодине из Hрватске, Забосфа из Мађарске, као и Еуро Груп из Италије (за тржиште Источне Европе).

Категорије производа које су маркети тражили су углавном све категорије производа, али је неколико ланаца тражило само одређене категорије, попут свежег воћа и поврћа, смрзнутог програма, производа без лактозе, намаза од чоколаде и лешника, безглутенске тестенине, свежег меса итд.

И овогодишњи Дани добављача - агробизнис одржавани су у више наврата током целог јуна у онлине формату, а уживо у уторак, 31. маја.

Захваљујемо се свим компанијама које су се одазвале и пријавиле, препознавши да су овакви сусрети добар начин да се ступи у први контакт са потенцијалним партнерима.

Захваљујемо се и говорницима који су отворили догађај у Привредној комори Војводине, Покрајинском секретару за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александру Софићу и директору Развојне агенције Војводине, Дарку Буљешевићу.

Пуно среће нашим произвођачима у свим њиховим садашњим и будућим подухватима. Подсећамо све компаније да, уколико већ нису, могу да се пријаве у Базу добављача на нашем сајту и на тај начин буду видљиви за компаније које траже добављаче и када није у току Дан добављача, као и за њузлетере у којима шаљемо информације о расположивим домаћим и међународним фондовима и програмима који компанијама из Војводине омогућавају приступ финансијској и нефинансијској подршци.

У наставку следи неколико фотографија са састанака уживо