Војвођанско воће и поврће на берлинском сајму ФРУТЛОГИСТИКА

 

Регион Војводине представиће се на међународном сајму свежег и смрзнутог воћа и поврћа Фрутлогистика, који се од 6. до 8. фебруара одржава у Берлину.

Под покровитељством Покрајинске владе и у организацији Развојне агенције Војводине, представиће се осам компанија из Војводине које се баве производњом и продајом воћа и поврћа, као и град Сомбор.

Циљ заједничког наступа је промоција домаћег пољопривредног производа и пласирање производа домаћих компанија на страна тржишта, пре свега тржиште Русије и земаља ЕУ.

Фрутлогистика (Fruit logistica) је један од највећих међународних сајмова из области прехрамбене индустрије на свету, који се одржава сваке године и представља скуп увозника и извозника, произвођача свежег и смрзнутог воћа и поврћа, велепродаје и малопродаје, транспортних и логистичких стручњака. У 2018. години на овом сајму излагало је 3.239 компанија и организација из око 84 земаља, а присуствовало је преко 78.000 посетилаца из 130 земаљ

а.

Наступ на овом сајму организован је на основу Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима који је 30. новембра 2017. потписан између Покрајинске владе, Развојне агенције Војводине, градова Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Панчево, Сомбор, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, као и Привредне коморе Војводине.

Брошуру коју смо припремили за наступ на сајму Фрутлогистика можете преузети овде.