Б2Б састанци домаћих са кинеским компанијама

 

Компаније из кинеске провинције Фуђен и домаће компаније састале су се у среду, 5. децембра у Новом Саду на Б2Б састанцима које су организовале Развојна агенција Војводине (РАВ) и Привредна комора Војводине (ПКВ).

Кинеске компаније из сектора грађевине (производња грађевинских материјала, декоративних материјала, камена, ентеријер, еколошка технологија) представиле су своје производне програме и одржале састанке са компанијама из Војводине које послују унутар истог сектора.

Отваравши ове пословне сусрете, директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ, објаснио је и кинеским и домаћим компанијама на које све начине РАВ може да им помогне у настојањима да пронађу партнере или изађу на друга тржишта са својим производним програмима.

Привредно-пословна делегација провинције Фуђен, коју предводи генерални директор Канцеларије за спољне послове Народне Владе Провинције Фуђен, Ванг Тјенминг, састала се претходно и са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, када је потписано и Писмо о намерама о успостављању сарадње између АП Војводине и провинције Фуђен.