Za brži razvoj Slobodne zone Subotica – potpisan Sporazum o saradnji sa 20 ustanova

 

Slobodna zona Subotica potpisala je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa 20 ustanova iz oblasti nauke, prosvete, sa razvojnim agencijama, i drugim privrednim društvima. Pod nazivom „Zajedno do uspeha“, Sporazum će stvoriti preduslov za jačanje projektnih kapaciteta Slobodne zone, kao i razmenu informacija.

Među potpisnicima Sporazuma su i Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Srbije, Unija poslodavaca Republike Srbije, Poslovna zona Banja Luka, Ekonomski fakultet, Visoka tehnička škola, javna preduzeća, Subotički IT klaster, predstavnici sindikata, srednje škole.

Potpisivanje Sporazuma označava prekretnicu u razvoju i omogućiti stvaranje privredno - intelektualnog inkubatora koji će dovesti do boljeg pozicioniranja Slobodne zone na tržištu Srbije, istakao je prilikom potpisivanja direktor Zone, Saša Gravorac.

Ovaj sporazum omogućiće zajedničku inicijativu i partnerstvo u koncipiranju naučnih, istraživačkih, obrazovno-edukativnih, izdavačkih i drugih programa, zajedničko apliciranje za finansijska sredstva i brojne zajedničke aktivnosti. U planu je i pokretanje časopisa Slobodne zone Subotica, napomenuo je Gravorac.