RAV predstavio potencijale Vojvodine indijskim i arapskim kompanijama

IMG_4515
 

Razvojna agencija Vojvodine predstavila je indijskim i arapskim privrednicima mogućnosti za investiranje u pokrajini i moguće modele saradnje sa domaćim kompanijama, na sastanku koji su organizovali Pokrajinska vlada i kompanija „Alubond Europe“, koja u Banatskom Karlovcu proizvodi metalne kompozitne panele.

Ova kompanija osnovana je 2009. godine i deo je „Mulk Holdings“-a, globalnog konglomerata koji posluje u oblastima građevinskog materijala, industrije plastike, solarne tehnologije, ugostiteljstva, zdravstva, kao i hrane i pića. Njihov brend Alubond najveći je svetski brend za metalne obloge, sa proizvodnim bazama u sedam zemalja i tržištem u preko 125 zemalja.

 
 

Pored vlasnika „Mulk Holdings“-a, Nawab Shaji Ul Mulka (Navab Šađi Ul Mulk), ovu privrednu delegaciju činili su i Paras Shahdatipuri (Paras Šahdadpuri), predsednik „Nikai Group“, Sayed Khizar Edroos (Sajed Kizar Idroz), predsednik „Excell Group“, vodeće mutlidisciplinarne inženjering organizacije sa osam razlilčitih linija poslovanja u čeličnoj industriji, a čiji je deo od pre dve godine i Excel Industrija Srb.“, potom Hussein Adam Ali, predsedavajući „Swiss Arabian Perfumes Group“, i drugi.

Razvojna agencija Vojvodine upoznala je privrednike iz Indije i Bliskog Istoka sa poslovnim okruženjem u Srbiji: poreskim okvirom, podsticajima koji se na republičkom i pokrajinskom nivou daju investitorima, operativnim troškovima, tržištem rada, kao i svim prednostima zbog kojih je Vojvodina, u kojoj već posluje 320 stranih kompanija, već poznata kao domaćin stranim privrednicima.