U Vojvodini do 13.aprila prijave za bespovratna sredstva za kupovinu nove opreme Šta je Komponenta 2 i na koga se odnosi?

 

Razvojna agencija Vojvodine održala je danas vebinar za kompanije koje su zainteresovane da postanu dobavljači multinacionalnih kompanija u Vojvodini, kao i onima koji to već jesu, ali im trebaju sredstva za nove mašine kako bi svoju uslugu poboljšali ili proširili.

Na vebinaru su detaljnije objašnjeni uslovi za Komponentu 2 iz trenutno aktuelnog Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za podršku privrednim društvima za kupovinu nove opreme 2023, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalne samuprave, a koji je otvoren do 13. aprila.

Posebna pažnja na vebinaru data je Komponenti 2 jer je u pitanju novina u programu podrške Pokrajinska vlade privredi, posebno proizvodnom sektoru. Za cilj ima da istovremeno pomogne kako domaćim prerađivačima koji imaju potencijal da postanu dobavljači multinacionalnih kompanija (MNK), tako i MNK koje će daljim razvojem lokalne mreže dostavljača unaprediti svoje poslovanje na globalnom nivou.

Razvojna agencija Vojvodine zato još jednom poziva i domaće i multinacionalne kompanije da pogledaju aktuelni Konkurs i jave se RAV-u ukoliko imaju nekih nedoumica ili dodatnih pitanja. Multinacionalne kompanije mogu sa svoje strane da pozovu i na Konkurs usmere kompanije iz Vojvodine sa kojima su imali već kontakata i koje bi nabavkom nove opreme mogle u potpunosti da odgovore njihovim zahtevima i standardima.

Detalje u vezi sa Konkursom za bespovratna sredstva pogledajte na ovom linku.

Svi zainteresovani za Komponentu 2 mogu da se jave u RAV na sledeće telefone i mejlove:

Biljana Vrzić, 021/472-32-40, biljana.vrzic@rav.org.rs

Tanja Vičević, 021/472-32-40, tanja.vicevic@rav.org.rs