U Kanjiži otvoren proizvodni pogon austrijskog Wienerbergera

 

Austrijska kompanija Wienerberger, svetski lider u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rešenja, otvorila je danas najmoderniji proizvodni pogon u Kanjiži. U pitanju je najveća investicija kompanije, vredna od 19 mil EUR.

Prema rečima Ivana Vujisića, direktora i člana upravnog odbora kompanije Wienerberger, visinom ove investicije kompanija Wienerberger još jednom potvrđuje svoju želju za ulaganjima koja će poslovanje podići na još viši nivo i osigurati lidersku poziciju u narednih nekoliko decenija, kako na našem, tako i na inostranim tržištima.

„Od momenta uspešne privatizacije fabrike u Kanjiži investirano je više od 64 mil EUR. Uz modernizaciju u svakom delu proizvodnje i kontrolu kvaliteta koja je na najvišem svetskom nivou, svim ulaganjima imamo za cilj da u ovu godinu zakoračimo na jednom očigledno višem nivou u svakom segmentu ponude.“

Investicija je obuhvatila modernizaciju kompletno novog pogona sa svim mašinama potrebnim da se proizvodi najkvalitetniji i najmoderniji crep na tržištu Evrope. U kompaniji poručuju da važan aspekt ove investicije predstavlja održivost, pri čemu fabrika ispunjava najviše standarde u pogledu efikasnosti i uticaja na životnu sredinu, što potvrđuje i Eko znak koji proizvodi ove kompanije nose već godinama unazad.