Transfera otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu

 

Domaća kompanija Transfera je otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu, u industrijskoj zoni u Novim Banovcima. U novom objektu površine 30.000 m2 radiće više od 360 ljudi, među kojima i 100 mladih inženjera. Ovaj projekat nastavak je izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu. Logistički centar je investicija vredna 14 mil EUR.

Duško Radović, generalni direktor kompanije Transfera ovim povodom istakao je da je veoma ponosan na ovu investiciju kojom je otpočelo novo poglavlje u razvoju kompanije.

- U veoma izazovnom periodu koronavirusa i aktuelnih dešavanja koja su uticala na transport i logistiku širom sveta, uspeli smo da u rekordnom roku završimo jedan od najvećih logističkih objekata u regionu. Ponosan sam na činjenicu da je Transfera stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspeh koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije i regiona. U prilog tome govore i ostvareni rezultati. U 2021. godini, imali smo 67 mil EUR prihoda, dok za ovu godinu očekujemo da ćemo se približiti cifri od 100 mil EUR prihoda. Želeo bih da se zahvalim celom timu na naporima uloženim tokom prethodnog perioda, bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Naši planovi ne staju ovde. Cilj nam je nastavak razvoja i širenja poslovanja i na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka - izjavio je Radović na ceremoniji svečanog otvaranja.

Novi logistički centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Transfera trenutno ima više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se više od 300 carinskih operacija dnevno. U isto vreme, Transfera transportuje oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije Comtrade. Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Kini i Italiji.

Pored Duška Radovića, svečanom otvaranju prisustvovali su i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora banke Raiffeisen Srbija i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije.