Poštovani partneri,

Zahvaljujemo se svim učesnicima Dana dobavljača - Agrobiznis 2021. i panela koji je održan u okviru njega: kompaniji Lidl, kompanijama koje su se prijavile za sastanke, kao i svim pojedincima koji su pratili panel.

Na B2B sastancima okupili smo domaće kompanije, zadruge i gazdinstva iz kategorije svežeg voća i povrća i predstavnike kompanije Lidl Srbija KD, koja u ovom trenutku radi na proširenju mreže svojih diskonata i dobavljača. Samo u poslednje dve i po godine, Lidl Srbija otvorio je 46 supermarketa širom Srbije, kao i logistički centar u Novoj Pazovi, a trenutno imaju više od 2.200 zaposlenih.

Ovo je bio prvi deo Dana dobavljača – agrobiznis 2021,koji se zbog pandemije ove godine održava u drugačijem formatu i koji će se online održati još tri puta. Svake poslednje nedelje u naredna tri meseca, u aprilu, maju i junu, spajaćemo domaće dobavljače sa stranim, domaćim ili regionalnim trgovinskim lancima, distributerima, ili velikim proizvođačima prehrambenih proizvoda.

Dan dobavljača - specijalizovani događaj posvećen mahom prehrambenom sektoru - RAV organizuje od 2018. godine. Bez današnjeg, do sada su održana takva tri takva događaja, na kojima je učestvovalo više od 200 kompanija iz 14 zemalja, a ukupno je održano oko 1000 B2B sastanaka.

Onlajn panel diskusija "Nauka u službi privrede“

U okviru Dana dobavljača - Agrobiznis 2021održana je i online panel diskusija Nauka u službi privrede na kojem smo okupili predstavnike naučnih institucija iz sektora prehrambene industrije, kompanija iz sektora koje su koristile usluge ovih institucija, kao i predstavnike državne institucije koja finansijski pomaže saradnju nauke i privrede.

Panelisti su bili dr Nenad Magazin, šef katedre za voćarstvo i vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Boris Bošnjak, direktor proizvodnje kompanije Atos Fructum, Dr Elizabet Janić Hajnal, pomoćnica direktora na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS), Luka Strezoski, direktor kompanije Streco doo, dr Goran Kitić, rukovodilac Centra za senzorske tehnologije na Institutu BioSens, Đorđe Đukić iz Poljoprivrednog gazdinstva „Đukić“ u Gospođincima, kao i Vladimir Vojvodić, projekt menadžer u Fondu za inovacionu delatnost, dok je moderator bio Đorđe Simović, agrarni novinar (RTV Radio Novi Sad, osnivač poljoprivrednog portala Poljoprivreda.info, saradnik brojnih agrarnih medija).

Polovinom aprila obavestićemo vas o narednom danu dobavljača za prehrambeni sektor, koji će se održati krajem istog meseca.

POGLEDAJTE SNIMAK PANELA