Stiže jesen – RAV priprema nastupe kompanija i lokalnih samouprava na sajmovima

 

Jesen je vreme novih poslovnih inicijativa, projekata i strategija, lansiraju se novi proizvodi i usluge. Sa jeseni dolazi i većina sajmova i ostalih događaja na kojima Razvojna agencija Vojvodine (RAV) promoviše Vojvodinu i njene potencijale.

Evo šta od sajamskih aktivnosti RAV priprema za ovu jesen, pa i zimu:

Sajam "Fruit Attraction"

3-5. oktobar 2023, Madrid, Španija

Ovo će biti prvi nastup Vojvodine na sajmu u Madridu. Ove godine, sajam "Fruit Attraction" slavi 15 godina postojanja i okupiće preko 90.000 potencijalnih kupaca iz 135 zemalja, koji prate najnovije trendove u industriji voća i povrća. Vojvodinu će predstavljati osam izlagača: Udruženje voćara "Pannonian Fruits", kompanije "Urban Organika", "Apple World", "Forma BM", "Rasadnik Bogdanović" i "PIK Bečej - Flora", zemljoradnička zadruga "Agrosoj", kao i poljoprivredno gazdinstvo "Nedeljkov". Na sajmu će učestvovati i predstavnici gradova Novi Sad i Zrenjanin.

Sajam "EXPO REAL"

4-6. oktobar 2023, Minhen, Nemačka

Ovaj događaj predstavlja najveću poslovnu platformu za sektor investicija i nekretnina i najveći B2B sajam u Evropi. Pruža idealno okruženje za efikasno umrežavanje na ključnim tržištima Evrope, Bliskog istoka i SAD, a važno je i mesto susreta za industriju nekretnina. Na zajedničkom štandu Vojvodine predstaviće se šest izlagača-gradova: Novi Sad, Subotica, Sombor, Zrenjanin, Kikinda i Sremska Mitrovica. Kao glavni izlagač i organizator događaja RAV će, naravno, predstaviti investicione i privredne potencijale i drugih jedinica lokalne samouprave u Vojvodini.

Sajam "The Investment Management Exhibition (IME)“

14-15. septembar 2023, Frankfurt na Majni, Nemačka

IME je međunarodni događaj posvećen stranim direktnim investicijama (SDI) i ima za cilj da okupi zainteresovane strane iz različitih zemalja i sektora kako bi se razmenila znanja i iskustva o trenutnim izazovima i trendovima u SDI. IME je značajna platforma za umrežavanje agencija za promociju investicija gradova, regiona i država, kao i za promovisanje njihovih poslovnih lokacija. U isto vreme (15. septembra) se u Frankfurtu održava i „TechConnect konferencija“ (u okviru manifestacije „Dani kulture – Srbija), čiji je cilj da okupi IT profesionalce i preduzetnike kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje i „autsorsinga“. Pored Vojvođanskog IKT klastera, lidera renomiranih IT firmi i stručnjaka iz ove oblasti, i predstavnici RAV-a održaće prezentaciju o investicionim potencijalima Vojvodine, sa akcentom na ovaj sektor.

Iako kalendarski ulazi u 2024. godinu, RAV uveliko priprema i tradicionalni nastup na sajmu "FRUIT LOGISTICA", koji će se održati od 7. do 9. februara 2024. u Berlinu.