Ruma smanjuje nezaposlenost – u izgradnji pet novih pogona

 

Do kraja godine će u Rumi u pet započetih proizvodnih pogona biti otvoreno još oko 800 novih radnih mesta.

U ovoj opštini trenutno radi više od 5.000 ljudi iz čitavog Srema i ona prednjači po najbržem smanjivanju broja nezaposlenih u ovom delu Srbije. Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, od 54.000 stanovnika još je 3.000 onih koji traže posao.

- Smanjili smo nezaposlenost i u susednim opštinama iz kojih u Rumu na posao svakodnevno dolazi 2.000 radnika - precizira predsednik Opštine Slađan Mančić i dodaje da interesovanje investitora ne jenjava i da se uskoro očekuje još novih ulaganja.

U Industrijskoj zoni hale završavaju kompanije AMC – Afrodita (konfekcija, 100 radnih mesta), Komerc - mali (proizvodnja armaturnih mreža; 50 radnih mesta), a proširenje pogona u Platičevu započeo je i slovenački Cablex, kojem će biti potrebno još 100 radnika.

Investicija od miliona evra dolazi i od Dag Co, koja dodatno ulaže u proizvodnju obuće za policiju, vojsku i planinare i najavljuje potrebu za najmanje 200 novih zaposlenih.

Investicija kinesko-danske kompanije za proizvodnju memorijske pene Healthcare Europe u završetak njenog trećeg pogona na teritoriji rumske Industrijske zone premašuje 10 mil EUR. Ovaj investitor u Srbiji posluje tri godine, trenutno angažuje 600, a uskoro će mu biti potrebno još 300 radnika.

Izvor: ekapija