Predstavnicima 56 kompanija u Vojvodini dodeljeni ugovori za nabavku nove opreme

 

Predstavnici 56 privredna društva u Vojvodini dobili su bespovratna sredstva za kupovinu nove opreme u ukupnom iznosu od 450 miliona dinara. Sredstva mogu biti iskorištena za kupovinu nove opreme neophodne za realizaciju investicionog projekta, odnosno za početak, unapređenje ili povećanje obima proizvodnje.

Dodeljujući ugovore privrednicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da je podrška za nabavku opreme jedna od najvažnijih mera za pomoć privredi.

„Najsavremenija oprema, kroz dve linije, omogućiće razvoj, tehnološki napredak na mikro planu i povećanje produktivnosti i dobiti. Na prvom mestu moraju biti oni koji stvaraju, kreiraju i zarađuju novac kako bismo razvijali i sve druge društvene oblasti života“, izjavio je predsednik Mirović.

Od 56 privrednih društava koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 37 je dobilo sredstva u ukupnom iznosu od skoro 265 miliona dinara za kupovinu nove klasične opreme, dok je 19 društava dobilo sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 190 miliona dinara za Komponentu 2, a koja je usmerena na ona društva koja žele da se uključe u međunarodne lance dobavljača.

Mirović je podsetio na to da je putem Razvojne agencije Vojvodine od 2017. godine za nabavku nove opreme izdvojeno 1,5 milijardi dinara.

Dodeli ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.

Ova sredstva dodeljuju se iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine, na osnovu Кonkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a koji realizuje Razvojna agencije Vojvodine.