Potpisan Sporazum o saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i Razvojne agencije Republike Srpske

 

Sporazum o saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i Razvojne agencije Republike Srpske, kojim će biti omogućena realizacija budućih zajedničkih aktivnosti u oblasti podsticanja privrede, u Banjaluci su 26.maja potpisali direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić.

Potpisivanju su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, koji predvodi delegaciju Pokrajinske vlade u višednevnoj poseti Republici Srpskoj.

Aleksandar Sofić istakao je da je ovo još jedan korak u intenziviranju saradnje i realizacije Sporazuma o saradnji između Republike Srpske i AP Vojvodine, potpisanog 2017. godine, kao i dodatni impuls u osnaživanju privrede.

„Razvojna agencija Vojvodine još ranije je uspostavila kontakte i saradnju sa kolegama iz Razvojne agencije Republike Srpske, koju smo današnjim potpisivanjem Sporazuma ozvaničili i tako stvorili formalno-pravni okvir za buduće zajedniče aktivnosti sa akcentom na razmeni znanja i iskustava koja doprinose efikasnoj realizaciji investicionih projekata, povećanju priliva stranih investicija, stvaranju novih radnih mesta, kao i podršci domaćim, malim i srednjim preduzećima u oblastima promocije, investicija, edukacije i povezivanja“, poručio je Sofić.

Potpisivanju Sporazuma u Razvojnoj agenciji Republike Srpske prisustvovali su generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Delegacija Pokrajinske vlade održaće niz sastanaka u cilju daljeg povezivanja privrednika, kulturnih i drugih predstavnika opština i gradova sa teritorija Republike Srpske i AP Vojvodine. Sastaće se i sa predstavnicima Sekretarijata za izbegla i raseljena lica, u vezi sa definisanjem pomoći za Srbe u Federaciji i uručiće humanitarnu pomoć za dve porodice u opštini Odžak.