Otvorena fabrika sladoleda u Staroj Pazovi

 

Fabriku sladoleda Froneri Adriatic otvorila je kompanija Froneri, koja je 2016. godine nastala kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda spajanjem kompanija Nestlé i R&R. U renoviranje i proširenje Nestle pogona uloženo je 20 mil EUR.

Froneri u Srbiji posluje već 6 meseci, a zahvaljujući novim ulaganjima proizvodni kapaciteti pogona u Staroj Pazovi su povećani za 60%.

Proizvodi iz fabrike Froneri Adriatic na našem tržištu su poznati pod robnom markom Nestlé sladoleda, među kojima su popularni Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Nesquik, Kit Kat, Aloma i Familia sladoledi.

Zahvaljujući novim ulaganjima, istaknuto je na otvaranju, kompanija 95% svojih proizvoda izvozi u 24 zemlje, čemu doprinosi i 70 novih stalno zaposlenih, kao i više od 350 sezonskih radnika.

Sa prometom od približno 2,6 mlrd EUR, Froneri, ističu u ovoj kompaniji, i sa sedištem u Velikoj Britaniji, posluje u više od 20 država širom sveta, zapošljavajući gotovo 15.000 ljudi.

Izvor: eKapija