Nemački Continental u Novom Sadu otvorio fabriku

 

U industrijskoj zoni Sever IV otvorena je fabrika nemačke kompanije Continental Automotiv Srbija, u kojoj će se proizvoditi instrument table i displeji za automobile, kao i napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilima. U novoj fabrici biće zaposleno više od 500 radnika, a vrednost investicije je 140 miliona evra.

U narednih nekoliko meseci u fabričku halu će se useliti mašine i radnici, i do kraja godine pogon će raditi u punom kapacitetu, dok će istovremeno u industrijskoj zoni Kać početi gradnja fabrike iste kompanije sa 30.000 metara kvadratnih.

Kompanija Continental Automotiv Srbija radi u Srbiji već tri godine. Razvojno-istraživački centar otvoren je tačno pre tri godine, 7. marta 2018. godine, i u njemu danas 600 visoko kvalifikovanih stručnjaka razvija najnaprednije sisteme, što ga čini trećim centrom Continentala po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a ispred Austrije i Francuske.

Zbog novih projekata, trening centra laboratorija i potreba za novim zaposlenjima, kompanija će svoj prostor koji već poseduje u centru Novog Sada proširiti za još 1.500 kvadratnih metara.

Otvaranju novog pogona, osim rukovodstva Continentala, prisustvovali su i nemački ambasador Tomas Šiba, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, vojvođanski premijer Igor Mirović, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.