Nekretine Vojvodine na sajmu EXPO REAL u Minhenu

 

Sedam gradova Vojvodine predstavilo je investicione potencijale Vojvodine u oblasti nekretnina na najznačajnijem svetskom sajmu nekretnina i investicija EXPO REAL 2019, koji se od 7. do 9. oktobra održao u Mihnenu. U organizaciji RAV-a, svoje industrijske zone i sportske i turističke komplekse predstavili su gradovi Novi Sad, Кikinda, Pančevo, Subotica, Zrenjanin, Sombor, kao i Opština Pećinci.

Održano je više sastanaka sa stranim kompanijama iz sektora nekretnina i predstavljene su im raspoložive lokacije i najbolja rešenja za njihovu realizaciju, poreske i finansijske olakšice i druge pogodnosti koje strani privrednici dobijaju investiranjem u vojvođanski sektor nekretnina.

Drugog dana sajma, zajednički štand posetila je delegacija APV, na čelu sa potpredsednikom Pokrajinske vlade, Đorđem Milićevićem, koji je tom prilikom naglasio da je EXPO REAL pravo tražište ne kojem Vojvodina ima šta da pokaže:

„Prema onome što su vojvođanski gradovi i opštine predstavili na ovogodišnjem sajmu, vidimo da je napravljen dodatni iskorak u prezentovanju naših investicionih potencijala“, kazao je Milićević i naglasio da postoji veliko interesovanje za investiranje u Vojvodini i Srbiji.

EXPO REAL je najveći sajam komercijalnih nekretnina u Evropi, koji se fokusira na tržišnu orijentaciju, B2B sastanke i umrežavanje . Teme ovogodišnjeg sajma bile su inovacije i pogled na budućnost nekretnina, nove tehnologije i digitalne promene, maloprodaja, hotelijerstvo, logistika, inteligentna urbanizacija - koncepti za velike gradove budućnosti itd. Nastup vojvođanskih gradova i opština realizovan je u okviru Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji su potpisali Pokrajinska vlada, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac, Кikinda, opština Pećinci, Privredna komora Vojvodine, kao i Razvojna agencije Vojvodine, koja je organizovala ceo nastup.