Kako pametno investirati

 

Učestvovali smo na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji Kako pametno investirati, koja je danas (30.marta) održana u Privrednoj komori Srbije, a koja je namenjena poslovnom informisanju vlasnika, direktora i menadžera kompanija.

Događaj za cilj ima da privrednike uputi u dostupne izvore finansiranja, podsticaje i programe podrške za 2023. godinu, savetuje u šta je pametno investirati, kako se zaštiti od tržišnih rizika, kao i da im okviru info sata omogući direktnu komunikaciju sa predstavnicima institucija i drugih kompanija.

RAV je učestvovao u delu „Podsticaji i programi podrške privredi za 2023. godinu“ i predstavio aktivnosti usmerene na podršku investitorima i privredi Vojvodine, kao i programe podrške, sa posebnim akcentom na trenutno aktuelni Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku privrednim društvima za kupovinu nove opreme 2023, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalne samuprave, a koji je otvoren do 13. aprila.

O uslugama i programima govorili su i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, Razvojne agencije Srbije, Razvojni fond Vojvodine, Nacionalna služba za zapošljavanje, Centar za digitalnu transformaciju, Fond za inovacionu delatnost, Privredna komora Srbije, Evropska mreže preduzetništva, Intesa Investa, OTP banka, UNDP, SGS Srbija.

Konferencija je organizovana u okviru projekta Poslovni skok, a organizatori su PKS, EEN mreža, agencija Fotina i Razvojna agencija Srbije, uz podršku partnera konferencije: Intesa Invest, SGS Srbija i OTP banka

.