Javne konsultacije na analizu stanja u postupku izrade Plana razvoja AP Vojvodine 2022-2030. godine

 

U toku je izrada Plana razvoja AP Vojvodine 2022 – 2030. godine, čiji je nosilac Pokrajinska vlada, odnosno Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a koordinator izrade je Razvojna agencija Vojvodine (RAV).

Prvi korak u procesu izrade Plana razvoja je analiza trenutnog stanja u oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, infrastrukture i zaštite životne sredine. Javne konsultacije se pokreću kako bi se proverilo realno stanje u odnosu na pokazatelje koji su bili predmet analize.

Poželjno je da se u konsultacije uključe državni i pokrajinski organi, organi lokalnih samouprava, predstavnici udruženja i drugih organizacija civilnog društva, naučno-istraživačke, strukovne i druge organizacije, predstavnici ekonomsko – socijalnih partnera, kao i predstavnici privrednih subjekata i druge zainteresovane strane.

Razvojna agencija Vojvodine poziva sve zainteresovane da se uključe u javne konsultacije i da iz ugla svojih iskustava i ekspertiza daju inpute koji će pomoći da Plan razvoja APV bude sveobuhvatan i održiv, jer se tiče svih građananki i institucija AP Vojvodine i osnova je za planove razvoja svih zainteresovanih strana.

Pisani komentari će se prikupljati na novom sajtu Plan razvoja AP Vojvodine 2022 – 2030, gde će u desnom meniju od 25. oktobra biti otvorena opcija za ostavljanje komentara. Na ovom sajtu nalaze se sve informacije u vezi sa izradom Plana, a za dodatne informacije pišite na e-mejl: info@planrazvojaapv.rs.

Javne konsultacije trajaće od 25.oktobra do 8. novembra 2021.