Iza nas Minhen, sledi Milano

 

Vojvodina ove jeseni promoviše svoje privredne potencijale na evropskim sajmovima, koji se održavaju uz stroge procedure i preventivne mere za sprečavanje širenja kovida. Nakon nastupa na sajmu nekretnina i investicija EXPO REAL u Minhenu, u toku su finalne pripreme za nastup domaćih proizvođača hrane na međunarodnom prehrambenom sajmu TUTTOFOOD, koji se od 22. do 26. oktobra održava u Milanu.

EXPO REAL - Minhen, 11-13. oktobar 2021.

Deset gradova i opština iz Vojvodine predstavilo je svoje investicione projekte na sajmu EXPO REAL, najvećem evropskom B2B sajmu nekretnina i investicija. Na zajedničkom štandu i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV) predstavili su se Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Sremska Mitrovica, Sombor, Subotica, Pančevo, Vršac, Pećinci i Bečej. Promovisane su industrijske zone, lokacije za turističke, sportske i spa komplekse, za logističke centre, kao i greenfiled i brownfield lokacije za proizvodne pogone.

Prema izveštaju organizatora, na ovogodišnjem, „prvom EXPO REAL-u u uslovima Kovid-19“ , bilo je više od 19.200 učesnika iz 52 zemlje (2019: 46,747 / 76) , dok je 1.198 izlagača došlo iz 29 zemalja (2019: 2.189 / 44).

Nakon Nemačke, prvih deset zemalja izlagača bile su: Austrija, Holandija, Poljska, Švajcarska, Portugal, Rumunija, Španija, Francuska, Srbija i Italija.

Zajednička brošura domaćih izlagača na sajmu EXPO REAL

 
 
 

TUTTOFOOD - Milano, 22-26. oktobar 2021.

Slogan vojvođanske izložbe je „Vojvodina - your Healthy Choice!“, jer je proizvodnja premijum i/ili organske hrane zajednička za svih sedam kompanija koje će se predstaviti u Milanu: TRUFF TRUFF, REAL READ RASPBERRY, ARONIJA VITA, GRANUM (SUNCE), JAM HOUSE, GLOBAL SEED.

Ovogodišnji Međunarodni prehrambeni sajam TUTTOFOOD, globalni i inovativni B2B događaj, biće održan zajedno sa sajamskom izložbom HostMilano, vodećom svetskom izložbom tehnologija i rešenja za ugostiteljstvo.

Glavni sektori sajma TUTTOFOOD ove godine su sveže i smrznuto voće, povrće i prerađevine, mleko i mlečni proizvodi, meso i mesne prerađevine, plodovi mora, peciva i pekarski proizvodi, lekovito i začinsko bilje, ulja, mineralna voda, pivo, kafa i supstituti, energetska pića, konditorski proizvodi i zdrava hrana - biljni proizvodi, veganski proizvodi, organski proizvodi - što je i bio fokus RAV-a prilikom organizacije ovog nastupa.

Oba nastupa realizuju se u okviru Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji su 2017. Godine potpisali Pokrajinska vlada, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac, Kikinda, opštine Pećinci i Bečej, Privredna komora Vojvodine, kao i Razvojna agencije Vojvodine, koja organizuje sajamske nastupe.

Zajednička brošura izlagača na sajmu TUTTOFOOD