DAN DOBAVLJAČA – AGROBIZNIS 2021.

 

Danas smo održali dva važna online događaja: Dan dobavljača – agrobiznis 2021, i u okviru njega panel Nauka u službi privrede.

Na B2B sastancima okupili smo domaće kompanije, zadruge i gazdinstva iz kategorije svežeg voća i povrća i predstavnike kompanije Lidl Srbija KD, koja u ovom trenutku radi na proširenju mreže svojih diskonata i dobavljača. Samo u poslednje dve i po godine, Lidl Srbija otvorio je 46 supermarketa širom Srbije, kao i logistički centar u Novoj Pazovi, a trenutno imaju više od 2.200 zaposlenih.

Ovo je bio prvi deo Dana dobavljača – agrobiznis 2021,koji se zbog pandemije ove godine održava u drugačijem formatu i koji će se online održati još tri puta. Svake poslednje nedelje u naredna tri meseca, u aprilu, maju i junu, spajaćemo domaće dobavljače sa stranim, domaćim ili regionalnim trgovinskim lancima, distributerima, ili velikim proizvođačima prehrambenih proizvoda.

Dan dobavljača - specijalizovani događaj posvećen mahom prehrambenom sektoru - RAV organizuje od 2018. godine. Bez današnjeg, do sada su održana takva tri takva događaja, na kojima je učestvovalo više od 200 kompanija iz 14 zemalja, a ukupno je održano oko 1000 B2B sastanaka.

Onlajn panel diskusija "Nauka u službi privrede“

U okviru Dana dobavljača - Agrobiznis 2021održana je i online panel diskusija Nauka u službi privrede na kojem smo okupili predstavnike naučnih institucija iz sektora prehrambene industrije, kompanija iz sektora koje su koristile usluge ovih institucija, kao i predstavnike državne institucije koja finansijski pomaže saradnju nauke i privrede.

Panelisti su bili dr Nenad Magazin, šef katedre za voćarstvo i vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Boris Bošnjak, direktor proizvodnje kompanije Atos Fructum, Dr Elizabet Janić Hajnal, pomoćnica direktora na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS), Luka Strezoski, direktor kompanije Streco doo, dr Goran Kitić, rukovodilac Centra za senzorske tehnologije na Institutu BioSens, Đorđe Đukić iz Poljoprivrednog gazdinstva „Đukić“ u Gospođincima, kao i Vladimir Vojvodić, projekt menadžer u Fondu za inovacionu delatnost, dok je moderator bio Đorđe Simović, agrarni novinar (RTV Radio Novi Sad, osnivač poljoprivrednog portala Poljoprivreda.info, saradnik brojnih agrarnih medija).

Na ovom linku možete pogledati snimak ovog panela.

Zahvaljujemo se učesnicima Dana dobavljača - Agrobiznis 2021. i panela, kompaniji Lidl, kompanijama koje su se prijavile za sastanke, kao i svim pojedincima koji su pratili panel.

Polovinom aprila obavestićemo vas o narednom danu dobavljača za prehrambeni sektor, koji će se održati krajem istog meseca.