Na Danima dobavljača – agrobiznis 2022. u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine – RAV učestvovala je 51 kompanija iz pet zemalja, a održano je 117 sastanaka između domaćih proizvođača u prehrambenom sektoru i predstavnika stranih, domaćih i regionalnih trgovinskih lanaca. Na B2B sastancima sreli su se predstavnici 40 MSP i marketa Univerexport, Gomex, PerSu, Moja pijaca, Bingo i Tropic iz Bosne i Hercegovine, Stokomak iz Makedonije, Plodine iz Hrvatske, Zabosfa iz Mađarske, kao i Euro Group iz Italije (za tržište Istočne Evrope).

Kategorije proizvoda koje su marketi tražili su uglavnom sve kategorije proizvoda, ali je nekoliko lanaca tražilo samo određene kategorije, poput svežeg voća i povrća, smrznutog programa, proizvoda bez laktoze, namaza od čokolade i lešnika, bezglutenske testenine, svežeg mesa itd.

I ovogodišnji Dani dobavljača - agrobiznis održavani su u više navrata tokom celog juna u online formatu, a uživo u utorak, 31. maja.

Zahvljujemo se svim kompanijama koje su se odazvale i prijavile, prepoznavši da su ovakvi susreti dobar način da se stupi u prvi kontakt sa potencijalnim partnerima. Zahvaljujemo se i govornicima koji su otvorili događaj u Privrednoj komori Vojvodine, Pokrajinskom sekretaru za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandru Sofiću i direktoru Razvojne agencije Vojvodine, Darku Bulješeviću.

Puno sreće našim proizvođačima u svim njihovim sadašnjim i budućim poduhvatima. Podsećamo sve kompanije da, ukoliko već nisu, mogu da se prijave u Bazu dobavljača na našem sajtu i na taj način budu vidljivi za kompanije koje traže dobavljače i kada nije u toku Dan dobavljača, kao i za newsletter-e u kojima šaljemo informacije o raspoloživim domaćim i međunarodnim fondovima i programima koji kompanijama iz Vojvodine omogućavaju pristup finansijskoj i nefinansijskoj podršci. U nastavku sledi nekoliko fotografija sa sastanaka uživo.