Dan dobavljača 2023. za sektore prateće automobilske industrije, metala, gume, plastike i elektronike bio je izuzetna i dinamična prilika za okupljanje predstavnika više od 170 kompanija iz 18 zemalja, rezultirajući sa preko 1000 B2B sastanaka.

Ovaj peti po redu specijalizovani događaj za navedene sektore otkrio je rastuću potražnju za dobavljačima i proaktivnost malih i srednji preduzeća (MSP), koja se u sve većem broju odazivaju na ove događaje.

Došlo je više od 300 predstavnika iz preko 170 kompanija iz 18 zemalja, uključujući Srbiju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Portugal, Hrvatsku, Makedoniju, Nemačku, Japan, Kinu, Švedsku, Francusku, Italiju, SAD, Dansku, Sloveniju, Izrael, Austriju i Tursku.

Ovde možete da pogledate listu svih kompanija koje su se prijavile.

RAV će i u 2024. organizovati dan dobavljača za sektore prateće automobilske industrije, metala, gume, plastike i elektronike, jer su ovi sektori često deo složenih lanaca snabdevanja i ovakvi sastanci prilika su za jačanje veza između različitih segmenata tih lanaca; usmereni su na proizvodnju, a dobavljači igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju sirovina, komponenti i usluga neophodnih za proces proizvodnje; izloženi su globalnoj konkurenciji, te organizacija ovahvih događaja može da privuče pažnju kako domaćih, tako i stranih kompanija, čime se stvaraju mogućnosti za internacionalnu saradnju i izvoz proizvoda ili usluga.

Nastavićemo i dalje da se fokusiramo na proizvodna, proaktivna mala i srednja preduzeća kao potencijalne dobavljače, jer to pokreće ekonomsku dinamiku na lokalnom nivou i ovi događaji daju im priliku da pokažu kapacitete.

Zahvaljujemo se svim kompanijama koje su se prijavile i došle!

Već imamo povratne informacije da su mnogi sastanci prošli uspešno - čestitamo svima - a onima koji nisu ovom prilikom sklopili nova partnerstva, više sreće sledeći put! U međuvremenu, tu smo za vas i između dva dana dobavljača.