Češka kompanija Spel Manufacturing gradi fabriku u Beloj Crkvi

 

Firma Spel Manufacturing iz Kolina u Češkoj, koja se bavi proizvodnjom kablovskih i žičanih snopova, niskonaponskih razvodnih ormana, elektronskih komponenti, kao i ugovornom proizvodnjom niskonaponskih podsklopova, sklopila je ugovor o grinfild investiciji u Beloj Crkvi. Očekuje se da postrojenje bude u funkciji za dve godine, a posao će dobiti oko 70 radnika.

Fabrika će biti izgrađena na zemljištu površine 0,65 ha u okviru novoizgrađene industrijske zone u Beloj Crkvi. Kako se navodi na sajtu Ambasade Češke u Beogradu, u pitanju je lokacija koja će firmi omogućiti veću dostupnost zaposlenih, i to s obzirom na činjenicu da u je opštini Bela Crkva trenutna stopa nezaposlenosti gotovo 20%.

- Za investiciju u Srbiji firma se odlučila pre svega zbog dobre dostupnosti kvalifikovane radne snage i širenja trenutnih proizvodnih kapaciteta. Fabrika će funkcionisati kao ugovorni proizvođač, što znači da će na osnovu upita i specifikacija klijenata vršiti proizvodne usluge, i to u oblasti građevinarstva, industrije rashladnih uređaja, saobraćaja i sl - navodi češka ambasada.

Izvor: eKapija