Biznis barometar, mart 2020. godine

 

U martu je sproveden 39. krug istraživanja Ispitivanje poslovne klime u Vojvodine, u kojem je učestvovao 241 privrednik iz različitih sektora. Rezultati istraživanja odražavaju stavove i očekivanja privrednika DO trenutka izbijanja epidemije i proglašenja vanrednog stanja i pokazuju pozitivna očekivanja ispitanih privrednika u svim ispitivanim segmentima (ukupno poslovanje, saradnja sa stranim klijentima, cene i broj zaposlenih).

Rezultati istraživanja pokazuju da privrednicima najveći problem u poslovanju predstavljaju nedostatak kvalifikovane radne snage i upotreba informacionih tehnologija, te se unapređenje ovih aspekata poslovanja ocenjuje kao ključno za uspeh njihovog poslovanja. Kvalitet proizvoda/usluge i saradnja sa poslovnim partnerima je aspekt poslovanja kojim su privrednici najzadovoljniji.

Ispitivanje za sledeći Biznis barometar sprovešće se i junu i pokazaće da li su i do koje mere situacija sa koronom i vanredno stanje imali nepovoljne dugoročne i kratkoročne efekte na privrednu aktivnost.

Martovsko izdanje Biznis barometra možete preuzeti ovde.