Bespovratna sredstva za nabavku opreme najpoželjniji vid državne pomoći – Biznis barometar jun 2022.

 

U junu 2022. godine realizovan je 48. krug istraživanja Ispitivanje poslovne klime u AP Vojvodini, u kome su učestvovala 202 preduzeća iz različitih sektora delatnosti. Fokus istraživanja bio je na ulaganju preduzeća u razvoj svog poslovanja i programima državne pomoći koji bi tom unapređenju najviše doprineli.

U poslednje tri godine, oko 83% ispitanika je imalo neki vid ulaganja u razvoj svog poslovanja, a najveći broj ulaganja se odnosio na kupovinu novih mašina i opreme (76%). Među programima državne pomoći koji bi najviše doprineli unapređenju njihovog poslovanja, ispitanici ističu bespovratna sredstva za nabavku opreme (66%), kredite sa povoljnim kamatnim stopama (35%) i bespovratna sredstva za investicione projekte (30%).

Kakva je trenutna poslovna klima u Vojvodini? Šta privrednici očekuju u narednom periodu? Koji je naredni korak ka unapređenju njihovog poslovanja? Sve to, i mnogo više, u junskom izdanju Biznis barometra.

Podsećamo vas da Razvojna agencija Vojvodina (RAV) može da vas informiše o svim raspoloživim domaćim i međunarodnim fondovima i programima koji kompanijama iz Vojvodine omogućavaju pristup finansijskoj i nefinansijskoj podršci. Aktuelne konkurse možete pretražiti na ovoj stranici našeg sajta.