Američka kompanija Attis Industries najavljuje investiciju u Kuli

 

Opština Kula potpisala je memorandum o razumevanju sa američkom kompanijom Attis Industries, koja posluje u oblasti proizvodnje alternativnih goriva. Kompanija je zainteresovana za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona i najavljuje ulaganje do 80 mil EUR.

Memorandum su potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Attis. Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i Željko Jelenković, predstavnik kompanije Attis.

Plan kompanije je da investira između 60 i 80 mil EUR u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola, kao i da će prosečna zarada u fabrici iznositi oko 1.500 EUR. Na sajtu opštine Kula navodi se i da će tehnologija biti 100% ekološki prihvatljiva i bez negativnih uticaja na životnu sredinu.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije koja je postojala od ranije ostvarena današnjim potpisivanjem Memoranduma.

- O značaju cele investicije za našu Opštinu i za celu državu ne treba posebno govoriti. U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija, koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija - rekao je Miljanić.

Prema rečima zastupnice kompanije Attis, Vanese Begeto, oko 160 ljudi biće u samom procesu i sortiraće sirov materijal, a planovi za početak gradnje mogu se očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno.