Hrana iz Vojvodine putuje na veliki sajam u Moskvi

 

Ovogodišnji međunarodni sajam hrane i pića World Food Moscow ugostiće na zajedničkom štandu i proizvode iz Vojvodine. Pod pokroviteljstvom Pokrаjinske vlаde i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV), svoje proizvodne programe predstaviće deset kompanija iz Pokrajine, koje će u periodu od 24. do 27. septembra pokušati da uspostave nove poslovne kontakte i plasiraju robu na nova tržišta.

World Food Moscow je vodeći međunarodni sajam iz oblasti hrane i pića na tržištu Rusije i u regionu Zajednice Nezavisnih Država, na kojem se proizvodi iz Srbije predstavljaju već tradicionalno. Ovoga puta, međutim, zahvaljujući Sporazumu o zajedničkom nastupu na sajmovima (novembar 2017.), zajedno će se predstaviti vojvođanske kompanije Apple World, JSO, Hladnjača Voćko, Patewski, Macval Теа, Pollino Agrar, Lučić Group, Sweet Charry Lady, kao i COPA (Kooperativa panonskih jabuka) i Savez pčelarskih organizacija Srbije. Pored zajedničkog štanda, svi izlagači predstavljeni su u zajedničkoj brošuri na engleskom i ruskom jeziku, kao i u zajedničkom promotivnom filmu.

Ovaj moskovski sajam postoji već više od 20 godina i održava se na preko 58.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora Crocus Expo. Prethodne godine posetilo ga je gotovo 40 hiljada posetilaca iz 98 zemalja, a svoje proizvodne programe predstavilo je više od 1.560 izlagača iz 65 zemalja sveta.

Ukoliko budete imali sreće da prođete ove godine kroz kapije ovog velikog sajma, posetite i štand Vojvodine B577, u hali 13, u trećem paviljonu.

RAV svim učesnicima želi srećan put, puno sastanaka i puno skupljenih vizitki koje vode do novih poslovnih uspeha.