Proizvođači voća i povrća iz Vojvodine spremni za sajam u Berlinu

Završene su sve pripreme za nastup vojvođanskih proizvođača na jednom od najvećih međunarodnih sajmova svežeg i smrznutog voća i povrća Frut Logistika, koji će se održati od 7. do 9. februara na čuvenom berlinskom sajmu Mese Berlin. U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV), domaći proizvođači na ovom sajmu nastupaju već peti put.

Ovoga puta, u Berlin ide pet kompanija (Agrounija, Ćirić Agro MĐŽ, Kopa, Forma BM, Biofarma Šokšić), jedna zemljoradnička zadruga (Agrosoj), i tri poljoprivredna gazdinstva (Nedeljkov, Svit Bluberi, Grin Kompani). Svi ovi proizvođaći na evropsko tržište nose bogat asortiman visokokvalitetnih proizvoda, a posvećeni su izvrsnosti, inovacijama i održivim praksama.

RAV redovno organizuje nastup domaćih proizvođača na sajmu Frut Logistika, jer je u pitanju manifestacija koja okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt. Osim što predstavljaju svoje proizvode i sklapaju nova partnerstva, naši proizvođači ovde budu u prilici da prate najnovije trendove, inovacije i tehnologije u svojoj industriji, planiraju strategije i profesionalni razvoj. Frut Logistika, kao i ostali sajmovi na kojima RAV organizuje nastup domaćih brendova, organizuje se u okviru Sporazuma o zajedničkom nastupu na sajmovima, koji su potpisali Autonomna pokrajina Vojvodina i vojvođanski gradovi, sa ciljem predstavljanja investicionih i privrednih potencijala Vojvodine. Svi proizvođači koji će ići u Berlin predstavljeni su u zajedničkoj brošuri „Vojvodina Region – Fruit Logistica 2024.“

Povezane vesti