Potpisani ugovori za kupovinu opreme – U septembru dodatnih milijardu dinara podsticaja privredi u Vojvodini

Predstavnici 44 privredna društva u Vojvodini dobili su bespovratna sredstva za kupovinu nove opreme. Ona mogu biti iskorištena za kupovinu nove opreme neophodne za realizaciju investicionog projekta, odnosno za početak, unapređenje ili povećanje obima proizvodnje.

Ova sredstva dodeljuju se iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine, na osnovu Konkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a koji realizuje Razvojna agencije Vojvodine.

Dodeljujući ugovore privrednicima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da je podrška za nabavku opreme jedna od najvažnijih mera, koja se realizuje u kontinuitetu.

„Nabavkom najsavremenije opreme pomoći ćemo tehnološki napredak, održati i proširiti broj zaposlenih u preduzećima, a time omogućiti i povećanje profitabilnosti naše privrede“, rekao je Mirović i novi konkurs najavio već za jesen.

„Danas smo doneli odluku da već u septembru realizujemo novi konkurs, sa dodatnih milijardu dinara, što će biti novi finansijski, tehnološki i razvojni podsticaj za sve one koji žele da se bore na tržištu i da privređuju, a oni su za nas najvažniji“, rekao je Mirović.

Od 44 privredna društva koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 38 je dobilo sredstva po kriterijumima iz ranijih godina. Ove godine prvi put su odobrena sredstva za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Podržano je šest privrednih društava, sa ukupno 56 miliona dinara.

Od osnivanja Budžetskog fonda 2017. godine, kroz konkurse je dodeljeno 176 ugovora u ukupnom iznosu od 1.065.778.216,99 dinara, tj. oko 9.032.018 eura.

Povezane vesti