Војвођански градови заједно на четири светска сајма

 

Војводина ће се ове године представити на сајмовима туризма у Пекингу, аутомобилске индустрије у Франкфурту, некретнина и инвестиција у Минхену и пољопривредном сајму у Берлину.

У складу са Споразумом о заједничком наступу на међународни сајмовима који је потписан 30. новембра 2017. године, наступе заједно припремају Покрајинска влада, Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Панчево, Сомбор, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, као и Развојна агенција Војводине.

Сајам туризма „China outbound travel & tourism market“, одржава се од 16. до 18. априла одржава у Пекингу и окупља 4.300 кинеских компанија и преко 450 интернационалних компанија из 70 земаља. Носилац организације наступа Војводине на овом сајму је Туристичка организација Војводине.

Развојна агенција Војводине задужена је за организацију наступа на сајму аутомобилске индустрије „Automechanica“, који се од 11. до 15. септембра одржава у Франкфурту. Ово је водећи светски сајам за аутомобилску и пратећу аутомобилску индустрију. Од 1971. године одржава сваке друге године, а ово ће бити први пут да се Војводина представља штандом на њему.

Наступ Војводине на сајму некретнина и инвестиција „Expo real” у Минхену (8-10.октобра), такође у организацији Развојне агенције Војводине, пружиће Војводини прилику да покаже своје пројекте и потенцијале пред другим излагачима и посетиоцима овог највећег трговинског сајма некретнина и инвестиција у Европи.

Ове године почињу припреме и за наступ на берлинском пољопривредном сајму “Fruit logistica”, који ће се у Берлину одржати у фебруару 2019.године. Ово је специјализовани сајам за воће и поврће, од проиводње садница до сушења, паковања, амбалаже и логистике. Носилац организације и овог наступа је Развојна агенција Војводине.