Некретнине Војводине на сајму EXPO REAL у Минхену

 

Седам градова Војводине представило је инвестиционе потенцијале Војводине у области некретнина на најзначајнијем светском сајму некретнина и инвестиција EXPO REAL 2019, који се од 7. до 9. октобра одржао у Михнену. У организацији РАВ-а, своје индустријске зоне и спортске и туристичке комплексе представили су градови Нови Сад, Кикинда, Панчево, Суботица, Зрењанин, Сомбор, као и Општина Пећинци.

Одржано је више састанака са страним компанијама из сектора некретнина и представљене су им расположиве локације и најбоља решења за њихову реализацију, пореске и финансијске олакшице и друге погодности које страни привредници добијају инвестирањем у војвођански сектор некретнина.

Другог дана сајма, заједнички штанд посетила је делегација АПВ, на челу са потпредседником Покрајинске владе, Ђорђем Милићевићем, који је том приликом нагласио да је EXPO REAL право тражиште не којем Војводина има шта да покаже:

„Према ономе што су војвођански градови и општине представили на овогодишњем сајму, видимо да је направљен додатни искорак у презентовању наших инвестиционих потенцијала“, казао је Милићевић и нагласио да постоји велико интересовање за инвестирање у Војводини и Србији.

EXPO REAL је највећи сајам комерцијалних некретнина у Европи, који се фокусира на тржишну оријентацију, Б2Б састанке и умрежавање . Теме овогодишњег сајма биле су иновације и поглед на будућност некретнина, нове технологије и дигиталне промене, малопродаја, хотелијерство, логистика, интелигентна урбанизација - концепти за велике градове будућности итд. Наступ војвођанских градова и општина реализован је у оквиру Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, који су потписали Покрајинска влада, градови Нови Сад, Панчево, Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, општина Пећинци, Привредна комора Војводине, као и Развојна агенције Војводине, која организује цео наступ.