Ле Белиер гради нови погон у Кикинди

 

Српско-француска компанија Ле Белиер у изградњу новог погона у Кикинди уложила је 6 мил ЕУР, а до краја године биће запослено 150 људи.

Директор предузећа Жан Себастијан Акс каже да компанија планира да до краја године у нову халу инвестира још 1,5 мил ЕУР, преносе Кикиндске новине.

- Производња у новој хали почеће у јуну. Реч је о погону за машинску обраду и ово је први погон у Србији који ће се бавити производњом алуминијумских одливака – рекао је Акс.

Изградња нове фабрике која се налази тик поред постојеће у кругу Ливнице највећа је инвестиција групе Ле Белиер која ове године прославља 15 година пословања у Кикинди.

Већ почетком следећег месеца у фабрици ће почети да ради нових 50 радника, а до краја године још 100.

Како каже директор Ле Белиера, запошљавају се и квалификовани и неквалификовани радници, инжењери, техничари. Како је фирма стопроцентно извозно оријентисана, а план је да се производња подигне на виши ниво за то је потребна радна снага

.

- Исто тако не запостављамо ни погон у ком већ радимо. У старој фабрици очекујем да ћемо инвестирати у опрему за ливење – додаје Жан Себастијан Акс. Ле Белиер Кикинда је српско-француска компанија чија је превасходна делатност ливење алуминијумских одливака за светску аутомобилску индустрију. Група има седиште у Француској, а филијале има у Мађарској, Кини и Мексику. У овим фабрикама ради укупно 4.000 радника, који светску аутомобилску индустрију снабдевају деловима за кочионе системе, турбо и шасијама од алуминијума.

Извор: еКапија