Дан добављача 2017.

 

Време: 15. новембар 2017, 9 – 18,30h

Место: Конгресни центар „Мастер“ Новосадског сајма

Дан добављача у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ) окупио је представнике 150 компанија из Србије, Аустрије, БиХ, Бугарске, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Румуније, Словачке и Словеније.

Одржано је 500 Б2Б састанака компанија из сектора пољопривреде, пратеће аутомобилске индустрије, пластике и гуме, текстилне и металске индустрије, као и ИТ сектора.

Отварајући пословне сусрете, председник Покрајинске владе, Игор Мировић, је рекао да је од пре месец дана активан Фонд за субвенције за све улагаче на територији Војводине, да је из покрајинског буџета за ову годину издвојено 350 милиона динара за средства за подстицаје, као и да ће тај износ у 2018. бити повећан.

Директор РАВ-а Никола Жежељ упознао је представнике компанија са активностима агенције и начинима на које може да им помогне у проналажењу партнера, као и у позционирању на домаћим или страним тржиштима.

У конференцијском делу су потребе свог добављачког ланца представиле компаније Аметек, ХеалтхЦаре Еуропе, Колектор АТС, Мецафор и Универеxпорт, а презентације су одржале и Развојна агенција Србије (РАС), Војводина ИЦТ Кластер и Војводина метал кластер.

РАВ планира да у току следеће године настави са организацијом оваквих пословних сусрета, у којима ће спајати веће и велике компаније које траже добављаче, а послују на територији Војводине, са МСП из Србије и региона.