90 компанија и 400 одржаних састанака на Дану добављача РАВ-а

 

Око 400 Б2Б састанака одржано је у уторак, 27. новембра, на Дану добављача 2018 - Пратећа аутомобилска индустрија, који је Развојна агенција Војводине овога пута организовала за домаће и стране компаније из сектора пратеће аутомобилске индустрије, пластике, гуме и металског сектора.

Пословне сусрете у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма отворио је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, рекавши да је неопходно да се изнова проналазе нови модела да се помогне привреди, те да је управо један од тих модела и манифестација "Дан добављача" Развојне агенције Војводине.

Стварање могућности за директан контакт и повезивање малих и средњих компанија са великим компанијама и извозницима са једне стране доприноси нивоу раста производње код нас, док је са друге стране веома важно за подстицај извозно оријентисане производње, из које се остварују значајни девизни приливи“, нагласио је Милићевић.

Он је рекао и да је важан задатак јавног сектора да ствара амбијент за добро пословање и креира мере подстицаја и субвенционисања привреде, онако како је у Војводини протекле две и по године рађено кроз субвенционисање набавке опреме и отварање нових радних места.

Директор РАВ-а Никола Жежељ истакао је да је важно да се помогне домаћим предузећима да се укључе у ланце добављача великих компанија јер ће то, како је навео, допринети њиховом расту, али и утицати на повећање извоза Србије и АП Војводине.

За догађај су се пријавиле компаније из Србије, Немачке, Француске, Словеније, Шведске, Мађарске, Русије, Јапана, Велике Британије, Чешке, Италије, Данске, као и Босне и Херцеговине. Према речима неких од њих, и компаније су биле задовољне.

И Срђан Љиљак из данске компаније Грундфос и Кристоф Цимерман (Christoph Zimmermann) из немачке компаније SD Hirsch Automotive GMBH рекли су да је овај догађај добра прилика за набављање робе и услуга од домаћих произвођача.

Са друге стране, Радован Вујачић, менаџер продаје у компанији „Бормакс“ (Bormax d.o.o.) у Бачкој Тополи, каже да је догађај добар и за оне који желе да постану добављачи:

Одмах смо на листи пријављених пронашли компаније са којима бисмо се могли повезати. Ми радимо машинску обраду метала на ЦНЦ машинама, а пошто имамо капацитета да производимо још више, могли бисмо да радимо са неком од ових великих компанија из аутомобилског сектора. Томе се надамо, да будемо добављачи великима“.

ПОСЕБНО СЕ ЗАХВАЉУЈЕМО НАШЕМ ГЕНЕРАЛНОМ СПОНЗОРУ -

КОМПАНИЈИ ЕЛМЕД,

КАО И СПОНЗОРУ, КОМПАНИЈИ "CTP Premium Business Properties".

Захваљујући томе шту су имали слуха за важност овог догађаја, дали су шансу многим компанијама да можда нађу неке нове партнере и неки нови пут.